25 Texelaars zaten op deze manier model voor een portret
25 Texelaars zaten op deze manier model voor een portret Foto: Peter Ampt

Expositie ‘Oog op portret’ in Kunstlokaal Zout

Kunst & cultuur

In het Kunstlokaal, domein van de Texelse kunstenaarsvereniging Zout is met ingang van zaterdag de tentoonstelling ‘Oog op portret’ te zien. Het zijn voornamelijk Texelaars, die hiervoor door veertien kunstenaars zijn getekend en geschilderd.

Deze expositie is georganiseerd in navolging van de uiterst geslaagde, maar korte weekendexpositie van vorig jaar. In plaats van enkele dagen, heeft Zout ervoor gekozen tot eind mei gelegenheid te bieden tot het bezichtigen van de tentoonstelling. Deze is opgebouwd uit een selectie van de vele portretten, waarvoor tijdens de winterperiode zo’n 25 Texelaars model hebben gezeten in het Kunstlokaal, dat is ingericht bij de kinderboerderij aan de Abbewaal.

Stijlen, technieken, materialen

Opvallend bij deze expositie zijn de verschillen in stijlen, technieken en materialen, waarmee de diverse kunstenaars de modellen hebben weten te vangen, variërend van een snelle schets tot een minutieus uitgewerkt schilderij. Maar vooral zichtbaar is het plezier, waarmee zij wekelijks hun potlood, krijt of penseel hebben gehanteerd.

Deelnemers

De deelnemende kunstenaars zijn Marleen Bakker, Cecile de Boer, Pieternet Geurtz, Jan Hoekstra, Remko Koopman, Wil de Leeuw, Gerda Lont, Fransien van der Meer, Ingrid Schut, Lenie Steffen-van Heerwaarden, Ciska Rook, Mathilda Witte, Margot van Workum en Tineke Zuidema.

Openingstijden

Kunstlokaal Zout staat op Paelwerck 9 in Den Burg, maar is toegankelijk vanaf de Abbewaal. De toonstelling loopt vanaf zaterdag nog de hele maand mei en is geopend op donderdag, zaterdag en zondag van12.00 tot 16.00 uur.